Logo

Skaldyrsrisotto fra Genua

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skaldyrsrisotto fra Genua 

 
Genua har flere betydninger: 1. en italiensk by. 2. en type sejl til sejlskibe. 3. Denne opskrift med flere spændende typer skaldyr i en cremet risotto.
Til 4 pers

 
# Ingredienser
3 spsk olie
250 g blandede skaldyr, helst rå eller levende og rensede,
fx rejer, calamari, blåmuslinger og venusmuslinger
2 spsk hakket frisk oregano, plus ekstra til pynt
50 g smør
2 fed hvidløg, hakkede
350 g arborio ris
1¼ liter fiske- eller hønsebouillon, på kogepunklet
salt og peber
50 g friskrevet parmesan

 
* Tilberedning
1 Varm 2 spsk af olien i en stor pande og tilsæt de rå eller levende skaldyr.
Steg for jævn til kraftig varme under hyppig omrøring i 5 min.
Hvis skaldyrene allerede er tilberedt, lynsteges de i 2 min.
Tag panden fra varmen og rør oregano i.

 
2 Varm resten af olien med 2 spsk smør i en dyb gryde for jævn varme,
til smørret er smeltet.
Tilsæt hvidløg og svits under omrøring i 1 min.
Dæmp varmen, tilsæt risene og rør, til de er dækket af olie og smør.
Svits under konstant omrøring i 2-3 min, eller til risene er gennemsigtige.

 
3 Tilsæt lidt efter lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer hver tilsætning.
Øg varmen til jævn, så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller til al væden er absorberet, og risene er cremeagtige.
Omkring 5 min inden risene er færdige, tilsættes skaldyrene og
røres godt sammen med risene.

 
4 Tag gryden fra varmen og smag til med salt og peber.
Tilsæt resten af smørret og bland det godt.
Rør den revne ost i, til den smelter.
Fordel risottoen på varme tallerkener og server straks.

 
Se alle de bedste opskrifter med Risotto

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 883 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her