Genua har flere betydninger: 1. en italiensk by. 2. en type
sejl til sejlskibe. 3. Denne opskrift med flere spændende typer skaldyr i en
cremet risotto.
Til 4 pers
# Ingredienser
3 spsk olie
250 g blandede skaldyr, helst rå eller levende og rensede,
fx rejer, calamari, blåmuslinger og venusmuslinger
2 spsk hakket frisk oregano, plus ekstra til pynt
50 g smør
2 fed hvidløg, hakkede
350 g arborio ris
1¼ liter fiske- eller hønsebouillon, på kogepunklet
salt og peber
50 g friskrevet parmesan
* Tilberedning
1 Varm 2 spsk af olien i en stor pande og tilsæt de rå eller
levende skaldyr.
Steg for jævn til kraftig varme under hyppig omrøring i 5 min.
Hvis skaldyrene allerede er tilberedt, lynsteges de i 2 min.
Tag panden fra varmen og rør oregano i.
2 Varm resten af olien med 2 spsk smør i en dyb gryde for
jævn varme,
til smørret er smeltet.
Tilsæt hvidløg og svits under omrøring i 1 min.
Dæmp varmen, tilsæt risene og rør, til de er dækket af olie
og smør.
Svits under konstant omrøring i 2-3 min, eller til risene er
gennemsigtige.
3 Tilsæt lidt efter lidt den varme bouillon, en øseskefuld
ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer hver tilsætning.
Øg varmen til jævn, så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller til al væden er absorberet, og risene er
cremeagtige.
Omkring 5 min inden risene er færdige, tilsættes skaldyrene
og
røres godt sammen med risene.
4 Tag gryden fra varmen og smag til med salt og peber.
Tilsæt resten af smørret og bland det godt.
Rør den revne ost i, til den smelter.
Fordel risottoen på varme tallerkener og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------