Ris blandet med stærk ost og friske urter bliver en herlig ret, eller et tilbehør, som smager vidunderligt både varmt og koldt.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
300 g rundkornede ris - arborio
1 løg
5 spsk olie
2 fed hvidløg
1 l oksebouillon
salt og peber
1 bundt persille
1 bundt basilikum
1 dl reven stærk ost
3 æg
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint. Opvarm 1 spsk olie i en gryde
og
steg løget til de er bløde.
Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned til løget.
2. Bring bouillonen i kog i en gryde.
Kom risene ned til løgene og steg under omrøring i ca. 3
min.
Kom den varme bouillon ned til ris og løg lidt ad gangen
under omrøring.
Lad risene absorbere al væske inden ny væske tilsættes.
Lad risene koge i ca. 20 min.
Tilsæt salt og peber og lad det svale af.
3. Skyl urterne og hak bladene fint.
Bland urter, ost og æg i risene.
4. Form runde, flade kager med fugtige fingre.
Opvarm resten af olien på en pande og steg
kagerne i 5 min. Vend dem en gang.
Server som tilbehør eller som hovedret sammen
med en blandet salat.
Spanske riskager:
Pr. portion: Energi: Kcal 562 = kj 2364
Kulhydrat 63 g Protein 19 g Fedt 25 g (40%) Fibre 4 g
• Persille indeholder meget C-vitamin, og er også rigt på
jern og mineraler.
Tips:
En speciel ost, som kan anbefales til denne spanske ret
er Manchego-osten, som kommer fra det spanske distrikt
La Mancha.
Hovedingrediensen i osten er mælken fra manchegafåret,
som giver osten en meget speciel og karakteristisk smag.
Manchegoosten har et højt fedtindhold, men stærk smag
og kan derfor anvendes sparsomt. Osten findes hos
velassorterede ostehandlere.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.