Det bedste ved stegte ris er, at det fungerer bedre med daggamle
ris. MEN vi fandt ud af, at denne airfryer-opskrift fungerer lige så godt med kogte
brune ris.
2 portioner. Forberedelsestid: 5 min. Samlet tid: 20 min. Kalorier
pr portion: 880.
# Ingredienser
1 stor gulerod, skrællet, skåret og skåret i små stykker
2 spidskål, i tynde skiver, hvide og grønne dele adskilt
2 tsk finthakket frisk ingefær
1 spsk vegetabilsk olie
¼ tsk salt
2 kop langkornet ris
1 fed hvidløg, finthakket
2½ tsk sojasauce
2 tsk ristet sesamolie
friskkværnet sort peber
1 stort æg, let pisket
½ kop frosne ærter, optøet
* Tilberedning
1. I en skål blandes gulerod, hvidløg, ingefær, vegetabilsk olie
og salt.
Skålen placeres i en airfryer-kurv.
Kog ved 200 °C, under omrøring halvvejs, indtil løg og gulerod
er møre, cirka 5 min.
2. Fjern airfryer-kurven og tilsæt ris, hvidløg, sojasauce, sesamolie
og
et par kværn peber til gulerodsblandingen; rør for at blande.
Fortsæt med at koge ved 200 °C, indtil risen er let ristet, ca.
5 min mere.
3. Fjern airfryer-kurven og hæld æg over halvdelen af risblandingen
og
ærterne over den anden halvdel.
Fortsæt med at koge ved 200 °C indtil ægget lige er fast og ærterne
er varme,
ca. 4 min mere; rør for at blande. Top med grønne spidskålskiver.
Tips: Har du en rest kogte ris i køleskabet? Så har vi
gode nyheder til dig:
Det er helt perfekt i dette sunde bud på stegte ris.
Brune ris har en mere nøddeagtig smag end hvide ris, og på grund
af dets højere fiberindhold holder den dig mæt i længere tid.
Det betyder, at en skål airfryer stegte ris ikke fungerer som
tilbehør,
men nemt kan opgraderes til et måltid.
Top den med avocado eller endda et par skiver rester af bøf.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------