I denne klassiske, kinesiske ret bliver kogte ris stegt
sammen med ærter, forårsløg og æg og krydret med sojasauce.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
150 g langkornede ris
3 æg, sammenpiskede
2 spsk vegetabilsk olie
2 fed hvidløg, pressede
4 forårsløg, hakkede
125 g kogte ærter
1 spsk lys sojasauce
1 knsp salt
strimlede forårsløg, til pynt
* Tilberedning
1. Kog risene i en gryde med kogende vand i 10-12 min, til
de er næsten kogte, men ikke bløde.
Afdryppes, skylles under koldt vand og afdryppes igen.
2. Hæld æggene i en gryde og rør dem for svag varme sammen
til røræg.
3. Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande. Hvirvl
olien rundt, til den er meget varm.
4. Tilsæt hvidløg, forårsløg, og ærter og svits under
jævnlig omrøring i 1-2 min.
Rør risene i wokken og bland det hele godt.
5. Tilsæt æg, sojasauce og 1 knsp salt og rør æggemassen
godt ind i risblandingen.
6. Fordel retten på 4 varme tallerkener og server med et
drys strimlet forårsløg.
Næringsindhold:
Kalorier 203. Sukker 1 g. Proteiner 9 g. Fedt 11 g.
Kulhydrater 19 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Risene skylles under rindende, koldt vand for at skylle
stivelsen væk og forhindre, at de klistrer sammen.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.