Den bedste skaldyrsrisotto med rejer, blæksprutteringe og 2
slags muslinger samt risotto smager fantastisk og er lækker sommermad - få
opskrift her.
Til 4 pers
# Ingredienser
225 g pillede, rå rejer, gem hoveder og skaller
2 fed hvidløg, halverede
1 usprøjtet citron, skåret i skiver
225 g levende blåmuslinger, rensede og skægget fjernet
225 g levende venusmuslinger, rensede
6 dl vand
125 g smør
1 spsk olie
1 løg, finthakket
2 spsk hakket, bredbladet persille
350 g arborio ris
1¼ dl tør hvidvin
225 g renset, rå blæksprutte, skåret i små stykker eller
ringe
4 spsk marsala
salt og peber
* Tilberedning
1 Pak hoveder og skaller fra rejerne i et stykke ostelærred
og knus dem med støderen til en morter.
Læg de indpakkede skaller og væden fra dem i en gryde sammen
med hvidløg, citron og de to slags muslinger.
Tilsæt vandet, læg låg på og bring det i kog for kraftig
varme.
Kog i 5 min, ryst gryden hyppigt, eller til muslingerne
åbner sig.
Lad dem køle af og sæt dem til side.
• kassér alle muslinger, der ikke er åbnede efter kogning
Si kogevandet gennem en sigte foret med ostelærred og tilsæt
vand,
så der bliver 1¼ liter.
Bring det i kog i en gryde og lad det derefter simre for
svag varme.
2 Smelt 2 spsk af smørret sammen med olien i en dyb gryde.
Svits løg og halvdelen af persillen for jævn varme
under jævnlig omrøring, til det er blødt.
Dæmp varmen, rør risene i og svits under konstant omrøring,
til risene er gennemsigtige.
Tilsæt vin og kog under omrøring, til den er kogt ind.
Tilsæt den varme kogelage, en øseskefuld ad gangen,
under konstant omrøring.
3 Smelt 50 g af resten af smørret i en gryde.
Steg blækspruttestykkerne under hyppig omrøring i 3 min.
Tilsæt rejerne og svits 2-3 min, til blækspruttestykkerne er
hvide,
og rejerne har skiftet farve.
Tilsæt marsala, bring den i kog og kog, til væden er
fordampet.
Rør nu alle skaldyrene i risottoen, tilsæt resten af smørret
og
persillen og smag til med salt og peber.
Varm det igennem og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------