Chimichangas er som regel stegte tortillaer med lækkert fyld. I denne opskrift har vi valgt at gratinere chimichangas i ovnen. De smager himmelsk!
Giver 6 portioner
# Ingredienser
180 g chorizo
450 g hakket oksekød
75 g fint hakkede
hvide løg
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk knust
spidskommen
1 dåse (225 g ) tomatsauce
60 g skivede modne
oliven uden sten
12 mel tortillaer
(20 cm i diameter) Køb færdige eller bag selv
120 g strimlet mozzarella
ost
olie
Frisk tomatsalsa (se
nedenfor)
25 cl syrnet fløde (se nedenfor)
Koriander eller
bredbladet persille og radiser til pynt
* Fremgangsmåde
1. Tilbered frisk
tomatsalsa. (se nedenfor)
2. Fjern tarmen fra
chorizo og smid den ud.
Varm en stor
stegepande over høj varme indtil den er varm.
Skru varmen ned til
mellem.
Smuldr chorizo ned i
panden.
Brun det i 6 til 8 min,
rør for at skille kødet.
3. Smuldr oksekødet
ned i panden.
Brun det over
mellem-høj varme i 6 til 8 min, rør for at skille kødet.
Tilsæt løg, hvidløg
og spidskommen; steg under omrøring i 4 min eller indtil løgene er bløde.
Fjern fedtet med en
ske og smid det ud.
4. Rør tomatsaucen
i.
Bring det i kog over
høj varme. Skru varmen ned til lav.
Læg låg på og lad
det simre i 15 min.
Tag låget af
stegepanden; skru varmen op til mellem.
Kog under omrøring i
5 min eller indtil det meste af væden er fordampet, og kødet er fugtigt af saucen.
Rør oliven i.
5. Hvis de ikke er
frisklavede, blødgøres og varmes tortillaerne.
Stabel tortillaerne
og pak dem ind i folie.
Varm tortillaerne i
en 180 °C varm ovn i 10 min indtil tortillaerne er varme.
Eller varm den i en
mikroovn.
Stabel tortillaerne
og pak dem ind i film; sæt dem i mikroovnen på høj i ½ til 1 minut, vend dem og
roter ¼ omgang under opvarmningen.
6. Læg 50 g af
kødblandingen på den nederste halvdel af l tortilla; fordel det indtil 4 cm fra
bunden og siderne.
Strø med en toppet
spsk ost.
7. For at forme den,
foldes den nederste kant af tortillaen op om fyldet; fold siderne ind, rul den
derefter op så fyldet er komplet indelukket.
Sæt en tandstikker
af træ i øverst som sikkerhed.
8. Gentag trin 6 og
7 med resten af tortillaerne, kødblandingen og osten for at lave yderligere 11
chimichangas.
9. Forvarm ovnen til
120 °C.
Varm 2½ cm olie op
til 190 °C i en dyb, tung stegepande over mellem-høj varme; juster varmen for
at opretholde temperaturen.
Beklæd en bageform
med køkkenrulle.
10. Steg 2 til 3
chimichangas ad gangen i olien i 2 til 3 min indtil de er gyldne på alle sider,
vend dem jævnligt.
Tag dem op med en tang; afdryp dem på køkkenrulle.
Hold dem varme i
ovnen på den beklædte bageform.
11. Fjern
tandstikkeren før servering.
Serveres med syrnet fløde og frisk tomatsalsa. Pynt hvis det ønskes.
Frisk tomatsalsa
# Giver ca 1¾ dl
1 mellemstor tomat,
fint hakket
60 g groft hakket persille
2 spsk fint hakkede
hvide løg
1 frisk jalapeno
chili, uden kerner, fint hakket
1 spsk frisk lime
saft
*
Bland alle
ingredienserne i en lille skål; bland det godt.
Lad det stå,
tildækket, i stuetemperatur i 1 til 2 timer for at blande aromaerne.
Syrnet fløde
#
2 dl piskefløde, øko
saft af ½ citron
salt, efter smag
*
Pisk fløden til en let flødeskum og stil på køl 1 time.
Kom citronsaft og salt i flødeskummet.
Smag til.
Trin 2: Fjern skindet/tarmen
fra chorizo.
Trin 3: Fjern fedtet
fra panden med en ske og smid det ud.
Trin 4: Kog
kødblandingen indtil det meste af væden er fordampet.
Trin 7: Form chimichanga.
Trin 10: Steg
chimichangaerne.
Se alle de bedste opskrifter med Tortilla
Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk
INFO: En chimichanga er en friturestegt burrito, der er
almindelig i Tex-Mex og andre sydvestlige amerikanske retter.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------