Bønner fulde af proteiner; kalcium og jern - koges sammen
med kraftige italienske pølser i en cremet kryddersauce - og bliver til en
velsmagende stuvning.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 1 time 30 min. Let. Til
4 pers.
# Ingredienser
375 g tørrede hvide bønner
1 lille løg, i tern
1 lille gulerod, i tern
1 lille stilk bladselleri, i tern
1 kvist frisk timian
1 kvist frisk rosmarin
1 tsk sorte peberkorn
4 italienske pølser med fennikel
½ dl piskefløde
friskhakket persille, til pynt
KRYDDERSMØR
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk friskhakket persille
1 spsk friske rosmarinblade
1 spsk friske timianblade
120 g smør, blødgjort
* Tilberedning
1. Grønsager og bønner lægges i en stor ildfast gryde.
Tilsæt timian og rosmarin.
Læg peberkornene ind i et stykke gaze og læg også dem i
gryden.
Dæk med 1,5 l koldt vand.
Bring gryden i kog og skru ned for blusset.
Lad retten simre i 55 min.
2. Kryddersmør: Krydderurterne knuses i en morter eller
blendes i en foodprocessor.
Hvidløg, persille, rosmarin og timian skal danne en jævn
masse.
Det hele røres grundigt sammen med det bløde smør.
Smag til med salt og peber og stil kryddersmørret til side/køl.
3. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Lidt olie opvarmes på en stegepande.
Pølserne brunes godt på alle sider.
Hver pølse skæres i fire skrå skiver.
Pølserne kommes i bønneretten, når den er færdigkogt.
Læg låget på gryden og stil den i ovnen i 30 min, til
bønnerne er meget møre.
Bønnerne skal være netop dækkede af væde. Hvis væden er kogt
bort, tilsættes lidt mere vand.
4. Tag pølserne op og stil dem til side.
Fjern gazeposen med peberkorn.
Tag krydderurtekvistene op af gryden og smid dem ud.
Rør kryddersmør og fløde i retten og smag til med salt og
peber.
Pølsestykkerne fordeles oven på bønneretten.
Drys med hakket persille og server.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.