Denne farvestrålende ret er en klassiker blandt risretterne. I en ægte jambalaya kombineres, så modsatte ingredienser som, kylling og rejer. Men det bliver rigtig lækkert!
Tid: ca 40 min.
Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4-6 pers.
# Ingredienser
1 løg
2 dl langkornede ris
2 spsk olie
1 ds. hakkede
tomater (400 g)
vand
½-1 tsk salt
¼ tsk sort peber
1 knsp cayennepeber
200 g stærkt krydret
pølse
½-1 stegt eller
grillet kylling
1 peberfrugt
500 g rejer med skal
eller 200 g pillede
* Fremgangsmåde
1. Pil og hak løget.
Svits det sammen med
risene i olie på en pande eller i en gryde.
Hæld tomater og vand
på.
Kom krydderierne i
og lad det koge under låg ca 25 min.
2. Skær pølsen i
centimeter-tykke skiver.
Udben kyllingen.
Fjern skindet og skær kødet i tern.
Udkern peberfrugten.
Skær den i strimler.
3. Kom det hele ned
til risene når der mangler ca 5 min af kogetiden.
4. Pil rejerne og
vend dem i til sidst. Server retten med brød.
Tips: I stedet for pølsen kan du bruge hamburgerryg
eller røget skinke.
INFO: Jambalaya er en kreolsk/cajun-ret, der kan tilberedes efter
mange forskellige opskrifter. Fælles for opskrifterne er, at de indeholder ris
og forskellige grønsager, fx bladselleri, løg, grøn peber og hvidløg. Dertil
kommer så kød, fisk, skaldyr o.l. Typisk kreolsk jambalaya er rød, da der også
tilsættes tomater, mens den klassiske cajun-jambalaya kaldes brun, fordi den
laves på grundlag af en roux i stedet for tomater.
En typisk jambalaya-opskrift indeholder flere slags kød, fx
skinke, rejer, kylling eller kalkun, ofte rester fra tidligere måltider, og
jambalaya kan nærmest kaldes sydens biksemad. En røget pølse som fx andouille
er også en vanlig ingrediens. Se også Cajun krydderi
Se alle de bedste opskrifter med Kylling Skaldyr Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------