Nakkefilet er
saftigt og mørt kød. Til denne ret skærer vi det i tern. Kødet simrer sammen
med pølse, grønsager og fine krydderier.
Tid: godt 1 time,
heraf 45 min kogning. 4-6 pers.
# Ingredienser
1 kg nakkefilet
200 g røget pølse
1 rød peberfrugt
1 spsk smør eller
margarine
½ tsk salt
⅓ tsk sort peber
1 tsk merian
1 ds. syltede løg (
200 g)
2 glas (à 85 g)
grønne oliven med pimento
2 syltede agurker
2 dl bouillon (vand
+ terning)
2 dl cremefraiche
finthakket persille
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet fri
fra benene og skær det i store tern.
Skær pølsen i tern.
Rens peber frugten
og skær den i strimler.
2. Smelt fedtstoffet
på en pande.
Brun kødet i nogle omgange.
Læg kødet, efterhånden som det bliver brunt, over i den gryde retten skal gøres
færdig i.
Brun også evt. ben
og læg også dem i gryden.
3. Tilsæt pølse,
salt, peber og merian.
4. Tilsæt syltede
løg, oliven, peberfrugt og groft hakket agurk.
Spæd med bouillon og lad retten koge under låg
40 min
5. Rør cremefraichen
i og lad retten koge yderligere i 5 min.
Smag til. Drys med persille.
6. Server retten med
løse ris og grøn salat.
Tips: Du kan bruge andre slags meget mørt kød, fx
skinkeschnitzel som også skæres i strimler.
Retten bliver da lidt dyrere, men
også finere.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------