Dejlig chokolade dessert. Er der noget bedre end en rigtig
fyldig og lækker chokoladedessert, som får alle til at juble? Som et ekstra
krydderi på tilværelsen er der tilsat cognac og der pyntes med flødeskum.
Til 8 pers
# Ingredienser
100 g langkornede ris
1 knsp salt
3 dl mælk
100 g sukker
200 g mørk chokolade, hakket
4 spsk smør, i tern
1 tsk vaniljeessens
2 spsk cognac
1¾ dl piskefløde flødeskum, til pynt (kan udelades)
chokoladespåner (kan udelades)
* Tilberedning
1 Bring en gryde med vand i kog. Drys risene i og tilsæt
salt.
Dæmp varmen og lad det simre i 15-20 min, eller til risene
akkurat er møre.
Lad risene dryppe af, skyl dem og lad dem dryppe af igen.
2 Varm mælk og sukker under hyppig omrøring i en stor,
tykbundet gryde for jævn varme, til sukkeret er opløst.
Tilsæt chokolade og smør og rør, til det er smeltet og glat.
3 Rør de kogte ris i og dæmp varmen til svag.
Læg låg på og lad det simre under jævnlig omrøring i 30 min,
eller til mælken er absorberet og risblandingen er tyk.
Rør vaniljeessens og cognac i.
Tag gryden fra varmen og lad den køle af til stuetemperatur.
4 Pisk fløden stiv med en elektrisk håndmixer.
Rør en stor spsk af flødeskummet i risblandingen for at gøre
den mere lind, fold derefter resten i.
5 Fordel den i portionsskåle af glas, dæk med
husholdningsfilm
og sæt dem i køleskabet i 2 timer.
Pynt evt med sprøjtet flødeskum og chokoladespåner.
Serveres kold.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------