Denne klassiske italienske dessert er tiltalende, hurtig og
let. Friske bær eller frisk frugt giver en syrlig kontrast til zabaionen.
• Hindbær er meget rige på C-vitamin.
• Sherry indeholder intet fedt.
Forberedelse 5 min + afsvalning. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser:
CREMET ZABAIONE
3 æggeblommer
½ dl sukker
1 dl sherry eller Marsalavin
250 g hindbær
PYNT:
mynte- eller citronmelisseblade
* Tilberedning:
1. Pisk æggeblommer og sukker skummende i en glas-
eller metalskål.
Varm vinen i en gryde, men den må ikke koge.
Pisk den varme vin i æggesnapsen lidt ad gangen.
2. Bring vand i kog i en gryde og stil skålen deri.
Varm under konstant piskning til det er en tyk
og skummende creme.
Tag skålen op af gryden og fortsæt med at piske til
zabaionen er svalet af.
3. Fordel hindbærrene i portionsglas, men gem
4 smukke bær til pynt.
4. Hæld zabaionen over bærrene og pynt med hindbær
og mynte- eller citronmelisseblade.
Køl zabaionen til den er helt kold eller server den lun.
SERVERINGSFORSLAG
Server desserten med mandelkager eller vafler.
Sæt dem i glasset eller smuldr dem i zabaionen.
Cremet zabaione:
Pr. portion: Energi: Kcal 121 = kJ 508
Kulhydrat 16 g Protein 3 g Fedt 5 g (37%) Fibre 2 g
Tips:
Desserten kan også serveres frossen.
Køl zabaionen efter trin 2 og frys den i en plastboks.
Server med frisk frugt og et par dråber likør.
Et godt alternativ er at skære en lagkagebund
i tern og dryppe stykkerne med frisk appelsinjuice.
Læg kagen i glassene og hæld zabaionen over.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.