Nyre hører til det
fineste af al indmad. Den optræder, ligesom kalvebrissel, i dyre luksusretter
på restauranter rundt om i verden. Lyder det ikke godt?
Tid: 25 min. 4 pers.
# Ingredienser
2 kalvenyrer, 500 g
200 g champignon
2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
¼ tsk peber
1½ spsk hvedemel
2½ dl fløde
2-3 spsk sherry
* Fremgangsmåde
1. Puds evt. fedt af
nyrerne. Skær dem i skiver.
2. Skyl
champignonerne og skær dem i skiver.
3. Smelt fedtstoffet
på en stegepande.
Når det er
stegeklart lægges nyreskiverne på og brunes på begge sider.
4. Tilsæt
champignonerne og lad dem stege med nogle min.
5. Drys med salt og
peber. Pudr melet over og rør rundt.
6. Hæld fløden på og
lad det hele småkoge 7-8 min.
Smag til med sherry.
7. Server nyrepanden
med ris, gerne vildris, og en blandet salat med agurk og citron.
Tips: Kalvenyren kan erstattes med lammenyre, som
har en meget fin smag.
Tilberedes som
ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------