Det er italiensk, så kalveschnitzlerne bør hedde »scallopine«. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 6 min. Kuverter:
4
# Ingredienser
1,8 dl hvedemel
peber og salt efter smag
500 g (8 tynde) kalveschnitzler
40 g smør
2 spsk olie
skal og saft af 1 citron
1,8 dl tør hvidvin
2 spsk kapers
* Tilberedning
1. Hæld melet i en stor skål og krydr det med salt og peber.
Gem to teskefulde.
Dyp kødet i resten af melet og læg det i et enkelt lag på en
bageplade.
2. Opvarm smør og olie i en stor tykbundet pande.
Læg 2-3 kalvesnitsler på den og steg dem ved jævn til høj
varme i 2-3 min på hver side.
Tag kødet af panden, stil det til side og hold det varmt.
Gentag det med alle schnitzlerne.
Det kan være nødvendigt at skrue lidt ned for varmen, hvis
smørret bliver for mørkt.
En anden mulighed er at hælde fedtstoffet af midt under
stegningen og tørre panden af med køkkenrulle, hvorefter der varmes nyt smør og
olie op.
3. Fjern alt andet end 1 spsk af smørret og olien.
Drys de 2 spsk mel i, bland det godt og brun det godt.
Tilsæt citronsaft, skal og vin og rør i det, indtil
blandingen koger.
Skru ned for varmen og lad det småkoge uden låg i 2 min.
4. Tilsæt kapers og kalvekød.
Vend kødet hurtigt i saucen og kog det med i endnu 1 min,
hvorefter det serveres straks.
Prøv sammen med:
Forret: Pastaskruer
med soltørrede peberfrugter og tomater
Dessert: Mascarpone
og daddeltærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.