Den gode opskrift på
lækker gryderet i ovn. Klassisk simreret med auberginer, tomater og rødløg. Som
drys anbefales denne italienske gremolata.
Til 6 personer
# Ingredienser
2¼ kg oksebov uden ben
50 g smør
3 auberginer i store tern (ca. 500 g)
4 rødløg i store tern (ca. 300 g)
1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ spsk groft salt
friskkværnet peber
1,2 liter rødvin, fx Côtes du Rhône
Gule ris:
25 g smør
3 dl løse ris, parboiled (ca. 240 g)
¼ tsk safrantråde (ca. 0,1 g)
4½ dl vand
¾ tsk groft salt
Gremolata:
2 dl frisk, hakket bredbladet persille
2 fed hvidløg, knuste
1 spsk fintrevet citronskal
25 g saltede mandler, grofthakkede
Tilbehør: madbrød med spelt, se opskrift
* Tilberedning
Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 12 store
stykker. Tør kødet.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca.
3 min i alt).
Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med
grønsager og
krydderier.
Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie.
Sæt retten midt i en kold ovn, indstil på 175 °C og steg i
ca. 4 timer.
Smag til.
Gule ris:
Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden
at det bruner.
Svits ris og safrantråde i ca. 2 min.
Tilsæt vand og salt.
Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12
min.
Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg,
i ca. 12 min.
Gremolata:
Vend alle ingredienserne sammen.
Ved serveringen:
Løft kød og grønsager over i store, varme skåle og hæld
rødvinsskyen over.
Pynt med lidt gremolatadrys og server gule ris og resten af gremolataen
til.
Genvej: Oksebov med sauce kan tilberedes dagen før.
Drikkevarer: God rødvin, fx Côtes du Rhône vil være god både
i og til retten
INFO: Gremolata er en grøn sauce lavet af hakket persille,
citronskal og hvidløg. Det er standardtilbehøret til den milanesiske braiserede
kalveskanksret ossobuco alla milanese.
Se alle de bedste opskrifter med Oksebov
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.