Soufflé omelet er anderledes end de omeletter vi ellers
laver i Danmark. Den er hurtig at lave med blandede bær, sangria og smager let
og lækkert.
4 Personer
# Ingredienser
Omelet:
6 æg
250 g sukker
lidt salt
10 g smør til
smøring
2 spsk flormelis
evt vaniljeis
Bær:
600 g blandede bær
(hindbær, jordbær, solbær osv.)
Sangria:
¼ liter rødvin
1 appelsin, saft og
skræl uden det hvide
1 citron, saft og
skræl uden det hvide
150 g sukker
1 bk. hindbær
50 g jordbær
* Tilberedning
Sangria:
Bland alle
ingredienserne og lad dem marinere i 24 timer i køleskab.
Det koges op og
koges ind til det halve.
Herefter sigtes det
og køles ned.
Omelet:
Æggeblommer og
sukker piskes til skum.
Hvider piskes stive
med lidt salt.
Bland
"blommeskum" og de stive hvider forsigtigt.
Smør et ovnfast fad
og hæld halvdelen af æggemassen i fadet.
Det afkølede Sangria
og de 600 g bær blandes, og
halvdelen kommes i
fadet.
Derefter dækkes det
med den resterende æggemasse.
Der drysses med
flormelis, og det bages i ovnen på 180 °C i 25-30 min.
Serveres straks
sammen med de resterende bær og evt vaniljeis.
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.