Når du byder på varm fondue, er dine gæster virkelig aktive rundt om bordet. Her tilbereder vi en
lækker ostefondue til fire personer - lige til at nyde i fulde drag. Vidste du, at hvis man taber sit brød ned i gryden, skal man kysse sin bordherrer-dame!
Sådan er det i hvert fald skik i Schweiz.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
500 g ost af
blandede sorter
1 fed hvidløg
4 dl tør hvidvin
4 tsk Maizena
3 spsk vand
¼ tsk sort peber
¼ tsk reven
muskatnød
1-2 spsk Kirsch eller snaps
SERVERING:
hvidt brød, i tern
fonduegafler
* Fremgangsmåde
1. Riv de
forskellige slags ost groft eller skær dem i små tern.
2. Gnid fonduegryden
indvendig med et overskåret hvidløgsfed.
3. Hæld hvidvinen i
og opvarm gryden til vinen begynder at koge. Skru ned for varmen.
4. Tilsæt osten lidt
ad gangen under omrøring.
Rør godt ned mod
bunden af gryden, så ostemassen ikke sætter sig fast og brænder på.
5. Rør Maizenaen ud
i vand og rør jævningen i ostemassen.
6. Smag til med sort
peber, muskatnød og Kirsch.
7. Server den varme
ostefondue og brødterningerne i små skåle.
Så kan hver enkelt spidde et stykke brød på sin fonduegaffel, dyppe den i
gryden og sno den varme cremede ostemasse rundt om.
Tips: Noget andet som er godt at dyppe i
fonduegrydens ostemasse, er tern af squash eller agurk.
INFO: kirsch er en klar, farveløs brandy traditionelt lavet
af dobbelt destillation af morello kirsebær, en mørkfarvet sort af den sure
kirsebær. Men det er nu også lavet af andre slags kirsebær. Kirsebærrene
fermenteres fuldstændigt inklusive deres sten. I modsætning til kirsebær likør og
cherry brandy er kirsch ikke sød. Kirsch produceres undertiden via destillation
af gæret kirsebærsaft.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------