Prøv den bedste cremede risotto med grillstegt kylling - en
skøn hovedret som kan serveres til både hverdag og fest. Alle vil elske denne
vidunderlige ret
Til 4 pers
# Ingredienser
4 kyllingefileter
med skind, uden ben a ca. 125 g
salt og peber
1 usprøjtet citron,
revet skal og saft af
5 spsk olie
1 fed hvidløg,
presset
8 friske
timiankviste, fint hakkede
3 spsk smør
1 lille løg, fint
hakket
275 g arborio ris
1½ dl tør hvidvin
10 dl hønsebouillon,
på kogepunktet
75 g friskrevet
parmesan
Til pynt:
citronbåde
friske timiankviste
* Tilberedning
1 Læg
kyllingefileterne i et lavt fad (ikke metal) og
krydr dem med salt
og peber.
Rør citronsaft og
-skal sammen med 4 spsk af olien, hvidløg og timian.
Hæld det over kødet
og gnid marinaden ind i det.
Dæk med
husholdningsfilm og lad det marinere i køleskabet i 4-6 timer.
Tag det ud og lad
det få stuetemperatur.
2 Forvarm en
grillpande for kraftig varme.
Steg
kyllingefileterne med skindsiden nedad i 10 min, eller
til skindet er
sprødt og begynder at blive brunt.
Vend dem og brun
undersiden.
Dæmp varmen og steg
i 10-15 min, eller til kødsaften er klar.
Lad dem hvile på et
skærebræt i 5 min. Skær dem i tykke skiver.
3 Smelt imens 2 spsk
af smørret sammen med resten af olien i en
gryde for jævn
varme.
Svits løget under
jævnlig omrøring, til det er blødt.
Dæmp varmen, tilsæt
risene og svits under konstant omrøring i 2-3 min,
eller til risene er
gennemsigtige.
Tilsæt vinen og kog
under omrøring i 1 min, eller til den er kogt ind.
Tilsæt den varme
bouillon, en øseskefuld ad gangen, under konstant
omrøring og kog, til
al væden er absorberet, og risene er cremede.
Smag til med salt og
peber.
Tag risottoen fra
varmen og rør resten af smørret i og
derefter parmesanen.
Top med
kyllingestykker og pynt med citronbåde og timiankviste.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------