Vælg den bedste risotto med kødboller her. Med denne
opskrift, får du så et overraskende godt resultatet. Gå ikke på kompromis med
smagen.
Til 4 pers
# Ingredienser
1 tyk skive hvidt
brød, uden skorpe
mælk, til udblødning
450 g hakket
flæskekød
2 fed hvidløg,
pressede
1 spsk finthakket
løg
1 tsk sorte
peberkorn, knuste
1 knsp salt
1 æg
majsolie, til
stegning
400 g hakkede
tomater, fra dåse
1 spsk tomatpuré
1 tsk tørret oregano
1 tsk fennikelfrø
1 knsp sukker
3 spsk smør
1 tsk olie
1 lille løg, fint
hakket
275 g arborio ris
1½ dl rødvin
1 liter
oksebouillon, på kogepunktet
salt og peber
friske basilikumblade,
til pynt
* Tilberedning
1 Udblød brødet i
mælken, til det er blødt.
Lad det dryppe af og
klem mælken ud af det.
Rør brød, flæskekød,
hvidløg, løg, knuste peberkorn og
salt sammen i en
skål. Tilsæt æg og bland godt.
Form farsen til
kugler.
Varm majsolien i en
pande for jævn varme og
steg kødbollerne
brune ad flere omgange.
De afdryppes og
sættes til side.
2 Rør tomater,
tomatpuré, oregano, fennikelfrø og
sukker sammen i en
tykbundet gryde. Tilsæt kødbollerne.
Bring saucen i kog
for jævn varme, dæmp varmen og
lad den simre i 30 min,
eller til kødbollerne er gennemstegte.
3 Risotto: Smelt 2
spsk af smørret sammen med olie
i en stor gryde for
jævn varme.
Svits løgene under
omrøring, til de er bløde og
begynder at blive
gyldne.
Dæmp varmen, tilsæt
ris og svits under omrøring i 2-3 min,
eller til risene er
gennemsigtige.
Rør vinen i, til den
er absorberet.
Rør derefter den
varme bouillon i, en øseskefuld ad gangen,
under konstant
omrøring, til al væden er absorberet, og
risene er cremede.
Smag til med salt og peber.
4 Tag kødbollerne op
og kom dem på risottoen.
Tag risottoen fra
varmen og tilsæt resten af smørret. Bland godt.
Server risotto med
kødboller på tallerkener, overhældt med
tomatsauce og pyntet
med friske basilikumblade.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------