Her er den allerbedste opskrift på risotto med pølser. En
lækker og cremet risotto med pølser, peberfrugt, løg og rødvin, det er en meget
populær aftensmad.
Til 4 pers
# Ingredienser
8 krydrede pølser
1 rød peberfrugt, udkernet, skåret i 8 stykker
1 grøn peberfrugt, udkernet, skåret i 8 stykker
1 løg, i tykke skiver
4 spsk olie
3 spsk smør
1 lille løg, fint hakket
275 g arborio ris
1½ dl rødvin
1 liter oksebouillon, på kogepunktet
75 g friskrevet parmesan
salt og peber
friske rosmarinkviste, til pynt
* Tilberedning
1 Læg pølserne i et ovnfast fad.
Fordel peberfrugter og skivet løg omkring dem og dryp 3 spsk
olie over.
Steg pølser og grønsager i en forvarmet ovn ved 190 °C i
20-30 min.
Vend dem af og tit.
2 Varm resten af olien og 2 spsk af smørret i en stor gryde
for jævn varme,
til smørret er smeltet
Tilsæt det hakkede løg og svits under jævnlig omrøring i 5 min,
eller til det er blødt og begynder at tage farve, Det må
ikke blive brunt
3 Dæmp varmen, tilsæt risene og bland, så risene dækkes af
olie og smør.
Svits under konstant omrøring i 2-3 min, eller til risene er
gennemsigtige.
Tilsæt rødvin og kog under konstant omrøring i 1 min,
eller til den er kogt ind,
4 Tilsæt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere væde, efterhånden som risene
absorberer den.
Øg varmen til Jævn, så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller til al væden er absorberet, og risene er
cremede.
Smag til med salt og peber,
5 Tag risottoen fra varmen og tilsæt resten af smørret.
Rør det godt sammen og rør derefter parmesan i, til den
smelter.
Server risottoen med det samme, toppet med peberfrugt, løg
og
to pølser per person og pyntet med rosmarinkviste
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------