Risotto er en klassisk italiensk ret, og denne skønhed er
sprængfyldt med sunde sager og lækre smage af bl.a. spinat, løg, kogt skinke og
selvfølgelig parmesan.
Til 4 pers
# Ingredienser
1 liter hønsebouillon,
på kogepunktet
225 g friske, spæde
spinatblade
125 g kogt skinke
1 spsk olie
3 spsk smør
1 lille løg, finthakket
275 g arborio ris
1½ dl tør hvidvin
1½ dl fløde
75 g friskrevet
parmesan
salt og peber
* Tilberedning
1 Bring bouillon i
kog i en gryde, dæmp varmen og
lad den simre for
svag varme, mens risottoen forberedes.
2 Skyl spinaten godt
og skær den i tynde strimler.
Skær skinken i tynde
strimler.
3 Varm olien med 2 spsk
af smørret i en stor gryde
for jævn varme, til
smørret er smeltet.
Tilsæt løg og svits
under jævnlig omrøring i 5 min,
til de er bløde og
begynder at blive gyldne.
Dæmp varmen, tilsæt
risene og rør, så risene dækkes af olie og smør.
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min, eller
til risene er
gennemsigtige.
Tilsæt vin og kog
under konstant omrøring i 1 min,
til væden er kogt
ind.
4 Tilsæt lidt efter
lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og
tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer den. Øg
varmen til jævn, så det bobler.
Kog i 20 min, eller
til al bouillon er absorberet, og
risene er
cremeagtige.
Tilsæt spinat og
skinke sammen med den sidste øseskefuld bouillon.
5 Tag risottoen fra
varmen og tilsæt resten af smørret og fløden.
Rør det godt sammen
og rør derefter parmesan i, til den er smeltet.
Smag til med salt og
peber og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------