Sprøde og virkelig lækre hjemmelavede calamares og tatarsauce med forårsløg, som er perfekt til forret eller en skøn tapas menu - prøv favorit-opskriften her.
Giver 2 til 3 portioner
# Ingredienser
450 g friske eller
optøede frosne blæksprutter
1 æg
1 spsk mælk
115 g rasp
olie til stegning
Tatar sauce (se nedenfor)
Citronbåde (valgfrit)
* Fremgangsmåde
1. For at rengøre
hver blæksprutte, holdes blækspruttens krop fast i den ene hånd.
Grib fat i hovedet med den anden hånd; træk i hovedet, vrid forsigtigt fra side
til side.
(Hoved og indmad
skal fjernes i et stykke).
Sæt den rørformede
kropssæk til side.
2. Skær fangearmene
af hovedet; sæt dem til side.
Smid hovedet og
indmaden ud.
3. Grib fast i
toppen af det spidse, tynde, klare, brusk som stikker ud af kroppen; træk det
ud og smid det væk.
4. Skyl blæksprutten
under rindende koldt vand.
Fjern den plettede
ydre hinde som dækker kropssækken og finnerne og smid den ud.
Træk side finnerne
af; sæt det til side.
5. Skyl indersiden
af blækspruttens krop grundigt under rindende vand.
Gentag med de
resterende blæksprutter.
6. Skær hver
blækspruttekrop på tværs til 6 mm ringe.
Skær de gemte finner
i tynde skiver.
(Kropsringene,
finnerne og de gemte fangearme er alle spiselige dele.)
Klap stykkerne helt tørre med køkkenrulle.
7. Pisk æg med mælk
i en lille skål.
Tilsæt blækspruttestykkerne; rør så det dækker godt.
Spred raspen i en
lav skål.
Dyp blækspruttestykkerne i raspen; læg dem på en tallerken eller på bagepapir.
Lad dem stå i 10 til 15 min før de steges.
8. For at
friturestege blæksprutterne, varmes 4 cm olie op til 180 °C i en stor
kasserolle.
(Advarsel:
blæksprutterne vil hoppe og stænke under stegningen; stå ikke for tæt på.)
Juster varmen så
temperaturen opretholdes.
Steg 8 til 10
blækspruttestykker ad gangen i den varme olie i 45 til 60 sekunder indtil de er
lysebrune.
Tag dem op med en hulske;
lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Gentag med de
resterende blækspruttestykker.
9. Ellers, hvis
blæksprutterne frituresteges på en flad stegepande, varmes ca 6 mm olie på en
stor stegepande over mellem-høj varme; skru varmen ned til mellem.
Læg blækspruttestykkerne
i et lag, ikke for mange ad gangen, i den varme olie.
Steg dem 1 minut pr side eller indtil de er lysebrune, vend dem med 2 gafler.
Fjern dem med en hulske; afdryp dem på køkkenrulle.
Gentages med de
resterende blæksprutter.
(Med denne metode
bruges der mindre olie, men det giver lidt mere håndarbejde.)
10. Serveres med den
varme Tatar sauce og citronbåde. Pynt som ønsket.
# Tatar sauce
1 forårsløg
1 spsk kapers uden
væde
1 lille sød
sylteagurk eller pickles
2 spsk friskhakket persille
3¼ dl mayonnaise
*
1. Skær forårsløget
i tynde skiver. Hak kapers og sylteagurken fint.
2. Fold det forårsløg,
kapers, sylteagurk og persille i mayonnaisen.
Dæk det til og køl
det indtil det skal serveres.
Giver ca 32½ cl
Trin 1: Fjern hoved
og indmad fra kropssækken.
Trin 4: Fjern hinden
der dækker kropssækken.
Trin 6: Skær
blæksprutte kroppen til ringe.
Trin 7: Vend
blæksprutterne i rasp.
Trin 8. Frituresteg
blæksprutterne.
Trin 9: Vend
blæksprutterne med 2 gafler når du steger på en flad stegepande.
Se alle de bedste opskrifter med Blæksprutter
Se alle de bedste italienske opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------