Her får du isdessert i flere spændende udgaver. Fx
mandel-hindbær is, mascarpone-mandel is, yoghurt-mandel is, med karamelliseret
frugt eller mandelsorbet
Forberedelse: 25 min.
Tilberedning: 7 min. 6 personer.
# Ingredienser
4 dl mælk
50 g kværnede mandler
2 æggeblommer
100 g melis
2 dl piskefløde
1 tsk bittermandelekstrakt
250 g hindbær
* Tilberedning
Opvarm mælken og de kværnede mandler i en gryde,
indtil mælken koger.
Pisk æggeblommerne let med sukkeret i en stor skål,
og hæld mandelmælken over.
Kom det i en gryde, og kog for svag varme 5 min.
Si, og køl af.
Pisk fløden, og fold den i mandelblandingen sammen
med bittermandelekstrakt.
Kør blandingen i en ismaskine ifølge brugsanvisningen.
Tilsæt hindbær, og sæt isen i fryseren 1 time.
Mascarpone-mandel is
Udskift cremefraiche med 200 g mascarpone, og
tilsæt 2 stiftpiskede æggehvider.
Yoghurt-mandel is
Rør 450 g græsk yoghurt med 1½ dl mandelmælk og
8 spsk agavesirup. Tilsæt blåbær og sæt på køl.
Mandel is med karamelliseret frugt
Rør 4 æggeblommer med 75 g sukker. Hæld 2½ dl mælk,
opvarmet med ½ stang vanilje og 1 nip kanel over blandingen.
Tilsæt 50 g mandler kværnet med 75 g sukker, 1 tsk
bittermandel
og 1 spsk orangeblomstvand.
Tilsæt 2½ dl fløde, 50 g kandiseret frugt og 75 g ristede
mandler.
Køl ned.
Bittermandelsorbet
Bring 3½ dl vand i kog med 200 g flormelis. Køl af.
Tilsæt saften af 2 citroner og 1 tsk bittermandel.
Kør blandingen i en ismaskine ifølge brugsanvisningen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Mandel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------