Her får du isdessert i flere spændende udgaver. Fx melon og mynte, ingefær-kanel, med mandelsirup, melon-basilikum eller
melon-portvinsgranité
Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 5 min. 6 personer.
# Ingredienser
1½ dl danskvand
3 dl myntelikør
600 g cantaloupe-melon
2 spsk melis
2 hele stjerneanis + 6 til pynt
600 g vandmelon
2 spsk muscovadosukker
6 mynteblade, til pynt
* Tilberedning
Bland danskvand og myntelikør.
Hæld det i en stor bageform, og sæt det i fryseren 6 timer.
Bland det ofte med en gaffel, så snart der begynder
at danne sig iskrystaller.
Skræl og udkern melonen imens.
Skær kødet i små tern, og kom dem i en stor skål.
Bring 2 dl vand i kog med sukker og stjerneanis.
Hæld det over cantaloupe-ternene, dæk til, og lad det
trække.
Forvarm grillen i ovnen.
Lav kugler af vandmelonen med en melonske. (eller tern).
Rul kuglerne i muscovadosukker, og karamelliser dem
under ovngrillen. Sæt til side.
Fordel de afdryppede cantaloupe-stykker i glas.
Top op med vandmelonkugler. Køl af.
Tilsæt myntegranité lige før servering.
Pynt med mynteblade og stykker af stjerneanis.
Ingefær-kanelduet
Kør vandmelonen i en foodprocessor.
Tilsæt saften af ½ lime, 1 spsk ingefær 1 tsk kanel,
2 spsk orangeblomstvand samt 150 g sukker opløst i 2 dl
vand.
Sæt det i fryseren. Servér med skiver af lime.
Duet med mandelsirup
Udskift krydderierne med 3 spsk mandelsirup (orgeat) og
sukkeret med 3 spsk honning.
Melon-basilikumgranité
Kør cantaloup med 3 spsk citronsaft, 2 spsk sukker og
20 basilikumblade i en foodprocessor.
Frys, og servér med druer.
Melon-portvinsgranité
Lav en sirup af 125 g sukker og 2½ dl vand.
Tilsæt ¾ dl lys portvin, og opvarm det 4-5 sek.
Køl af før frysning.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Granité
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------