Her får du escabeche i 5 spændende udgaver. 4 med makrel og
en med sardiner. Escabeche er en spansk tilberedning, hvor fisk tilberedes i en
syrlig sauce.
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 30 min. 4 personer.
# Ingredienser
4 meget friske, små
makrelfileter
4 spsk olie
1 nip chili
4 forårsløg inkl.
det grønne
1 lille fennikel
3 peberfrugter (rød,
gul og orange)
2 fed hvidløg
et stykke hel
ingefær (20 g)
1½ dl hvidvinseddike
2 dl tør hvidvin
2 dl fiskefond
5 stilke timian
2 laurbærblade
salt og peber
* Tilberedning
Steg makrelfileterne
et par minutter på skindsiden i 2 spsk olie.
Kødet skal stadig
være en anelse råt i midten.
Krydr med salt,
peber og chili.
Læg fileterne side
om side i et ovnfast fad med skindsiden opad.
Trim forårsløgene,
og skær dem i tynde skiver.
Fjern det yderste af
fenniklen samt rodskiven.
Skær resten i tynde
skiver.
Skræl peberfrugten,
fjern frøene, og skær dem i tynde skiver.
Pil hvidløget, og
skræl ingefæren. Hak begge dele.
Svits forårsløg og
fennikel et par minutter i en stor sauterpande
med resten af olien,
uden at det bliver brunt.
Hæld eddiken på
efter ca. 5 min, og bring det i kog.
Tilsæt hvidvinen,
bring i kog på ny, og tilsæt så fiskefond.
Tilsæt hvidløg,
ingefær, timian og laurbær.
Smag til med salt og
peber.
Bring i kog, skru
ned for varmen, og lad det simre meget sagte 15 min.
Hæld den varme
escabechesauce over makrelfileterne.
Køl af, og sæt dem
på køl til næste dag.
Makrel med piperade
Svits 1 hakket løg i 2
spsk olie.
Tilsæt 4 hakkede fed
hvidløg, 200 g rød peberfrugt i strimler,
200 g auberginetern,
400 g hakkede tomater og 1 tsk farin.
Lad det simre 30 min. Serveres
til makrel.
Escabeche med
sardiner
Udskift makrellen
med samme mængde friske sardiner.
Makrel med
hvidløg
Hak 3 fed hvidløg,
sauter på en pande, og fordel det på makrelfileterne.
Makrel med sennep
Dæk de 4 makrelfileter
med 60 g smeltet smør og saften af 1 citron.
Sautér 4 skalotteløg i
tynde skiver med 2 dl tør hvidvin.
Tilsæt 200 g
cremefraiche og 2 spsk sennep.
Fordel blandingen over
makrellen, og
giv det 15 min i
forvarmet ovn ved 230 °C
INFO: Piperade
er en typisk gasconisk og baskisk ret tilberedt med løg, peberfrugt og tomater
sauteret og smagt til med rød Espelette peber. Farverne afspejler tilfældigt
farverne på det baskiske flag. Det kan serveres som hovedret eller som
tilbehør.
Se alle de bedste
opskrifter med Makrel Fisk Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------