Ideen til denne kage
kommer fra Aargau i Tyskland, hvor man er mestre i at finde på nye kageideer.
På en cafe kan der findes op til 30-40 varianter at vælge imellem.
Tid: 1 time og 15
min, heraf 40-45 min i ovnen. Kagen er fryseegnet uden glasur og pynt. Holdbarhed
6 mdr. 8-12 stk.
# Ingredienser
KAGEBUND:
150 g smør eller
margarine
½ dl flormelis
1 æg
3 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk reven
citronskal
FYLD:
150 g smør eller
margarine
1½ dl sukker
3 æg
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl nøddekerner
2 gulerødder ( 250
g)
½ dl mælk
PYNT:
2 dl flormelis
1½ spsk citronsaft
150 g rå marcipan
rød, gul og grøn
frugtfarve
* Fremgangsmåde
1. Hak alle
ingredienserne til kagebunden sammen
i hånden eller med
maskine.
Lad dejen hvile
koldt 30 min.
2. Rør fedtstof og
sukker hvidt og skummende.
Tilsæt æggene, et ad
gangen. Rør godt for hvert æg.
3. Bland mel,
bagepulver og malede nødder.
Skræl gulerødderne
og riv dem fint.
4. Rør gulerødder,
mel/nødder-blandingen og mælk i dejen.
5. Rul eller tryk
dejen til bunden ud i en springform,
ca 26 cm i diameter.
Lad dejen gå 3 cm op
ad kanten.
6. Hæld fyldet i
formen og bag kagen ved 200 °C i 40-45 min.
7. Tag kagen ud af
formen og lad den køle af med den fyldte side opad.
8. Bland flormelis
og citronsaft og fordel glasuren over kagen.
9. Bland rød og gul
frugtfarve, så den bliver orange.
Farv ½ af marcipanen
med dette. Resten farves grønt.
Form gulerødder - 2 eller 8 små - af marcipanen og dekorer kagen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------