Logo

Franske spiraler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Franske spiraler 

 
Det er sjovt at bage. Her har vi sat ekstra krydderi på bagværket. Disse spiraler er smagt til med franske krydderurter. Bedst 24 timer i døgnet
• Mel er vitamin- og mineralrigt.
• Grahamsmel er ekstra rigt på kostfibre.
Forberedelse 20 min + hævning. Tilberedning 15-20 min. 20 stk.

 
Ingredienser
50 g gær
5 dl vand
2 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk provencalske krydderurter
1 l hvedemel
ca. 4 dl grahamsmel
smeltet smør eller margarine til pensling

 
Tilberedning
1. Varm vandet til 37 °C og opløs gæren i lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet sammen med olie, salt og krydderurter.

 
2. Rør hvedemelet og det meste af grahamsmelet i.
Ælt dejen glat og smidig.

 
3. Lad dejen hæve under et klæde i 30 min.

 
4. Ælt dejen igennem i skålen og vend den ud på et melet bord.
Form dejen til en lang rulle og del den i 20 lige store stykker.

 
5. Tril stykkerne til fingertykke stænger.
Fold dem sammen og sno dejen en omgang i enderne.
Læg spiralerne på en plade med bagepapir.
Lad dem hæve under et klæde ca. 20 min.
Varm imens ovnen til 225 °C.

 
6. Pensl spiralerne med lidt smeltet fedtstof og drys derpå
med grahamsmel.
Bag midt i ovnen i 15-20 min.
Lad dem køle af under et klæde på en rist.
Spiralerne holder sig i fryseren op til 3 mdr.

 
Franske spiraler:
Pr. stk.: Energi: Kcal 158 = kJ 667
Kulhydrat 28 g Protein 5 g Fedt 3 g (17%) Fibre 3 g

 
VARIATION
Brødene bliver blanke og gyldne hvis de pensles
med sammenpisket æg i stedet for smeltet fedtstof.

 
Tips


Franske spiraler 

Det er vigtigt at du venter med at pensle
spiralerne til de er hævet færdige.
Tryk ikke for hårdt med penslen.


Franske spiraler 

Lav forskellige former af dejen.
Prøv at lave forskellige snoede former -
det er kun din egen fantasi, som sætter grænser!

 
Se alle de bedste opskrifter med Boller

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her