Overrask med disse lette marengsreder. som kan forberedes
længe før servering og fyldes med frugt efter sæson og smag. En helt fedtfri
dessert.
• Røde eller orange frugter indeholder både C- og A-vitamin.
Forberedelse 20 min. Bagning 1 time. 12 marengs
# Ingredienser:
6 æggehvider
5 dl sukker
2 tsk friskpresset citronsaft
1 spsk majsmel
600-800 g blandet frisk frugt, fx jordbær,
blåbær, kiwi, figner eller vindruer
flormelis til pynt.
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 100 °C.
Læg bagepapir på to bageplader og tegn 12 ringe
som er 8 cm i diameter på bagepapiret.
2. Pisk æggehviderne med mixeren til fast skum.
Tilsæt sukkeret ca. 1 spsk ad gangen og pisk
kontinuerligt til sukkeret er opløst
og marengsmassen er sej.
Prøv med lidt af massen mellem fingrene
- hvis massen er kornet af sukker,
fortsætter du med at piske.
3. Bland forsigtigt friskpresset citron og majsmel
i marengsmassen.
4. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt marengsmassen
i de tegnede cirkler på bagepapiret.
Lav kanten højere end bunden for at få en kant,
som holder på frugten.
5. Bag i ovnen i ca. 1 time til marengsen er fast.
Lad marengsen køle af og fyld den med frisk frugt.
Pudr marengsene med lidt flormelis lige før serveringen.
VARIATION
Tilsæt 1-2 spsk kakao sammen med majsmelet, for at få
chokolademarengs.
Frugtfyldt marengs:
Pr. portion: Energi: Kcal 172 = kJ 722
Kulhydrat 41 g Protein 2 g Fedt O g (0%) Fibre 2 g
Tips:
Friskpresset citron hjælper proteinet til at blive fast,
men for meget citron kan gøre massen blød.
I stedet for citron kan du bruge hvidvinseddike.
Man kan fint forme marengsene med en ske i stedet
for at sprøjte dem ud.
Det giver marengsene forskellige former og er et
sjovt job for børnene.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.