Hvis du ikke
tidligere har prøvet, at tage en af de der sjove, næsten kuglerunde græskar med
hjem fra supermarkedet, så prøv det nu. De smager dejligt både bagt som her og
kogt og blendet i en suppe.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: ca. 15 min. Fryse-egnet
# Ingredienser til Græskartærte
med ost:
250 g hokkaido
græskar
2 spsk olie
2 tsk frisk rosmarin
eller 1 tsk tørret
75 g gorgonzola,
brie eller anden skimmelost
ca. 1 tsk sort knust
peber
Tærtedej: 100 g smør
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
½ tsk groft salt
2 spsk koldt vand
*
Sådan laver du Græskartærte
med ost:
Lav tærtedejen: Skær
koldt smør i mindre stykker, og smuldr det med grahams- og hvedemel og salt,
evt. i en foodprocessor, så det kommer til at ligne reven ost.
Tryk dejen sammen
med vand uden at ælte den.
Tænd ovnen på 225 °C.
Del dejen i to, rul
i cirkler på ca. 15 cm og læg dem på bagepapir.
Skræl græskar, fjern
kernerne og skær græskar-kødet ud i terninger på 1x1 cm.
Vend dem i olie med
rosmarin og fordel fyldet på midten af dejen.
Fold et par cm op om
fyldet.
Sæt straks tærterne
i en 225 °C varm ovn og skru den ned til 175 °C.
Bag ca. 15 min.
Drys med smuldret ost,
når græskaret begynder at tage lidt farve.
Bag med osten til
den smelter ca. 5 min.
Server med
friskkværnet sort peber.
Kogebog.dk er madkursus og nemme
madopskrifter, og Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
og...
INFO: Græskar er i sæson august til oktober
Hokkaidogræskar egner sig rigtig godt til ovnbagning og er
meget ofte brugt i suppe. Græskarret gør sig også godt i kager, på pizza,
bagværk eller i kartoffelmosen sammen med kartoflerne.
Hokkaidogræskarret har fået sit navn fra den japanske halvø
”Hokkaido”, hvor den blev dyrket i stor stil. Selvom hokkaido er et japansk
græskar, dyrkes det på vores breddegrader. Kødet er mere tørt end ved andre
græskartyper og efter en tur i ovnen, minder konsistensen om kartofler eller
jordskokker.
Hokkaidogræskar bør være fuldmodne, når de høstes, og de bør
altid høstes med stilk. I Danmark produceres der flest af de større græskar,
som skaber uhygge omkring Halloween, og i de sidste par år er produktionen af
hokkaidogræskar steget.
Kilde: Hjemmets bedste MAD