Byd på en græsk menu og server disse lækre og dekorative peberfrugter fyldte med lammekød, ris og fetaost. Hurtigt, let og lækkert
Forberedelse 30 min. Tilberedning 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 store gule peberfrugter à 125-175 g
100 g (1¼ dl) langkornede ris
1 tsk salt/l kogevand
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
200 g hakket lammekød
2 spsk tomatpuré
½-1 tsk salt
¼ tsk sort peber
1 nip spidskommen
2 tsk oregano
100 g fetaost
2 æg
600 g (4 stk.) bøftomater
eller 1 dåse knuste tomater
2 dl oksebouillon (fond)
* Tilberedning
1. Kog risene under låg i letsaltet vand ved svag varme i 20
min.
Pil løg og hvidløg.
Hak løget fint og steg det blankt i ½ tsk af olien.
Pres hvidløgene ned i kødet og bland det godt.
Brun det hele 5 min.
Smag til med tomatpuré, salt, peber, spidskommen og
oregano. Stil til side.
2. Varm ovnen til 175 °C.
Skær et låg af peberfrugterne.
Skyl dem og lad dem dryppe af.
3. Hæld vandet fra risene og lad dem køle noget af.
Bland dem med kødet i en skål.
Smuldr fetaosten i, tilsæt æggene og bland godt.
Smag til.
Fordel massen i de rensede peberfrugter og læg lågene på.
4. Skold og flå tomaterne. Udkern dem og hak dem groft.
Pensl et ovnfast fad med resten af olien og stil
peberfrugterne
i fadet.
Hæld de hakkede tomater ved siden af.
Drys med salt og peber.
Hæld bouillonen på og steg i ovnen ca. 45 min.
Græske peberfrugter:
Pr. portion: Energi: Kcal 396 = kj 1670
Kulhydrat 36 g Protein 23 g Fedt 18 g (41%) Fibre 8 g
• Peberfrugter er fyldt med vitaminer, en blanding af C- og
E-vitamin samt betakarotin.
Tips:
Lav gerne en dobbelt portion og frys ned før ovnstegningen.
Anvend helst en tætsluttende fryseboks.
Vegetarisk: Erstat kødet med 200 g (3-4 stk.)
gulerødder og 2 dl rosiner og bland dem sammen
med et par spsk ristede pinjekerner i risene.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..