Frokost Forret. Arbejdstid: 30 min. Ovntid: ca. 1 time. Middelsvær at lave. Lav pris Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer).
# Ingredienser
til Grønkålsterrine:
1 kg frisk grønkål
(eller 500 g frossen)
2 gulerødder (150 g)
1 stort løg
2 spsk olie
3 spsk reven
parmesanost
1 tsk reven
muskatnød
salt og peber
4 æg
2 spsk kartoffelmel
smør til formen
Fyld: 4 æg
Ovnfast form: 1 l
*
Sådan laves Grønkålsterrine:
Begynd gerne dagen
før.
1. Skær
grønkålsbladene fra stokken, befri dem for grove ribber og skyl bladene i flere
hold koldt vand.
2. Kog en gryde op
med rigeligt letsaltet vand og kog kålen heri i 10 min.
Lad den dryppe af og
tryk den tør i et viskestykke el.lign.
3. Hak grønkålen en
gang gennem kødmaskine eller hak den med en skarp kniv.
Den skal være
temmelig fin. Frossen grønkål skal blot tø igennem.
4. Læg de 4 æg til
fyld i koldt vand, kog op og lad dem koge i 4 min.
Spul dem kolde.
5. Pil og hak løget
fint. Skræl gulerødderne og riv dem fint.
6. Varm olien i en
gryde.
Svits løg og
gulerødder kort heri, uden at de tager farve.
7. Tilsæt den
hakkede grønkål og lad det hele varme igennem.
Tag gryden fra
varmen.
8. Rør parmesanosten
og krydderierne i. Rør æggene i et ad gangen.
Rør til sidst
kartoffelmelet i.
9. Pil de kolde
kogte æg.
Smør den ovnfaste
form.
Fordel halvdelen af
grønkålsmassen heri.
Skær endeskiverne af
æggene og læg dem forlængelse af hinanden midt i grønkålsmassen.
Fordel resten af
grønkålsmassen over.
10. Dæk formen med
låg eller folie.
Fyld et fad, der er
større end formen, halvt med vand og sæt formen i vandbadet.
Bag grønkålsterrinen
i en 200 °C varm ovn i 1 time.
11. Tag terrinen op
af vandbadet og lad den hvile mindst 3 timer; den skal være helt kold.
Vend den ud af
formen og skær den i ikke for tynde skiver.
Tips: Grønkålsterrinen har godt af at hvile natten
over i køleskab, så er den lettere at skære.
Se flere
opskrifter med Grønkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------