Den kraftigt gule sauce med safran og rødløg gør denne grønsagspaté spændende og anderledes. Det her
er en virkelig lækker ret med grønsager
Tid: 1 time og 20 min,
heraf 45-50 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
GRØNT LAG:
250 g frossen
broccoli
½ porre
1 dl cremefraiche
2 æg
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
GULT LAG:
2 store gulerødder
¼ tsk salt
¼ tsk sort peber
1 dl cremefraiche
2 æg
SAFRANSAUCE
1 æggeblomme
½ spsk citronsaft
¼ g safran
¾ dl olie
1-2 spsk hakket
rødløg
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Optø den frosne
broccoli. Kog den efter pakningens anvisninger.
2. Findel broccolien
i foodprocessoren sammen med fint strimlet porre, cremefraiche, æg, salt og
sort peber.
3. Skræl
gulerødderne og skær dem i mønter. Kog dem knapt møre i letsaltet vand.
Eller kog dem i
mikroovnen ved 750W 4-5 minutter.
4. Purér
gulerødderne med salt, sort peber, cremefraiche og æg.
5. Smør en patéform.
ca 1 liter. Læg et grønt lag i bunden.
Fyld gulerodspuréen
på og afslut med endnu et grønt lag.
6. Bag patéen i
vandbad nederst i en 175 °C varm ovn i 45-50 minutter.
Lad den køle af.
7. Pisk æggeblomme,
citronsaft og safran sammen i en skål.
Rør olien i, lidt ad
gangen. Smag til med hakket rødløg, salt og peber.
8. Server patéen i
skiver med saucen. Giv brød til.
Tips: Patéen kan også laves i små portionsforme,
som stilles i vandbad i en sauterpande på komfuret og dampes ca 30 minutter.
Se alle de bedste opskrifter med Safran
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------