Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. med færdig butterdej. Kogetid: 30 min. Skal trække: 20 min. Bagetid: 15-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (8-10 personer)
# Ingredienser til Hamburgerryg,
indbagt:
2 kg hamburgerryg uden ben
ca. 1 liter vand (evt. halvt hvidvin)
2 laurbærblade
6 peberkorn
evt. 1 tsk
fennikelfrø
450 g butterdej (evt. frossen)
Til pensling: 1 æg
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hamburgerryg,
indbagt:
1. Læg hamburgerryggen i en gryde og hæld vand og evt.
hvidvin ved, så det netop dækker.
Kom laurbærblade og krydderier ved.
2. Kog hamburgerryggen for svag varme under låg i ca 30 min.
Tag gryden fra varmen.
Fjern hinden omkring hamburgerryggen og læg kødet tilbage i
kogelagen og lad det køle af.
3. Rul butterdejen ud til et rektangel.
(Butterdejspladerne lægges lidt ind over hinanden, før de
rulles ud).
Lad hamburgerryggen dryppe godt af, tør den evt. let, og læg
den midt på dejpladen.
4. Fold dejen om kødet, pensl sammenføjningen med lidt
sammenpisket æg.
Læg hamburgerryggen med sammenføjningen nedad i et ovnfast
fad.
Pensl overfladen med æg.
5. Sæt hamburgerryggen i en 225 °C varm ovn i 15-20 min.,
til dejen er gylden og sprød.
Lad den hvile nogle min., før den skæres ud med en skarp
kniv straks før servering.
Server indbagt hamburgerryg med smørdampet spinat eller
andre grønsager. Lad sæsonen bestemme.
Tips: Se Butterdej. Læg evt. et lag helbladet
dampet spinat på dejen, inden kødet lægges på, så kødet, når det skæres i
skiver, er omkranset af spinat.
En fyldig salat med kartofler og løg, tomater og peberfrugt
er velegnet tilbehør.
Det er svært at bevare butterdejen hel ved udskæring, men
den har »gjort sin pligt« og holdt på saften. Skær eventuelt kødet for ved
bordet, det ser smukt ud og dufter godt.
Se alle de bedste opskrifter med Hamburgerryg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------