Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: ca 50 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser til Hane stegt i ovn:
1 ung, friskslagtet hane på ca 2 kg eller en frossen, optøet
50 g smør
salt og peber
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
*
Sådan laves Hane stegt i ovn:
1. Det er vigtigt med en friskslagtet hane, hvis skindet
ønskes sprødt.
Væden fra en frossen skal være løbet helt af, og fuglen skal
tørres godt, så har man en chance for sprødt skind også her.
Sæt ovnen på 250 °C.
2. Gnid fuglen med et overskåret fed hvidløg, det giver en
god smag uden at sætte sig i duftsystemet.
3. Krydr den med salt og peber ud- og indvendigt og læg den
på risten over bradepanden med brystet nedad.
4. Brun den 5 min. ved stærk varme, 250 °C, vend den og brun
den yderligere 5 min med brystet opad.
Dæmp varmen til 170 °C og lad hanen stege yderligere ca 40 min.
Stik i låret: saften, der pibler ud, skal være klar.
5. Får fuglen for meget kulør undervejs, kan den dækkes let
med pergamentpapir, får den for lidt, kan den efterbrunes ved stærk varme eller
grill - for åben ventil eller let åben ovndør.
6. Læg hanen på et varmt fad eller på et skærebræt, og lad
den hvile et par min, før den skæres ud.
Drys en håndfuld frisk timian over dyret og server.
Server fx Annakartofler
til, eller små nye kartofler og Agurkesalat se nedenfor.
Eller Agurkesalat,
fransk eller Aspargessalat,
varm.
Tips: Ældre fugle
skal stege 15-20 min. længere.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
# Agurkesalat:
1 dl eddike
1 dl sukker
2 agurker
*
Kog eddike og sukker op i en lille gryde og hæld over i en
skål - sæt på køl.
Bland agurkeskiver og salt godt sammen og lad det stå i
minimum 30 minutter.
Skyl agurkerne og bland dem med eddiken.
Lad det stå i ca. 1 time, før det kan bruges. Man kan også lave
det dagen før.
Se de bedste opskrifter med Hane
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------