Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Ovntid: ca 35 min. Hviletid: 5-6 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Havørred i folie:
1 havørred (ca. 1,2 kg)
salt
Endvidere:
40 g smør
knap 1 dl hvidvin eller 1 spsk citronsaft
1 spsk hakket dild
1 spsk hakket estragon eller persille
1 spsk hakket kørvel eller fennikel
1 spsk fintklippet purløg
salt og hvid peber
Estragonsmør:
50 g smør
3-4 kviste frisk estragon
et par dråber citronsaft
1 stort stykke alufolie
*
Sådan laves Havørred
i folie:
1. Gør fisken i stand. Se Fisk.
Lad den beholde hovedet på, men fjern gællerne.
2. Drys den rigeligt med salt og lad den stå 15 min. Skyl og
tør den.
3. Smør et stykke alufolie, der er rigeligt stort til at
kunne omslutte fisken, og læg den herpå.
Krydr med salt og peber, dryp med citron eller hvidvin.
Bland krydderurterne og fordel dem over fisken.
Luk folien op om fisken, så saften bliver i pakken.
4. Sæt pakken i en 200 °C varm ovn i 35-40 min., længst hvis
fisken er vægtmæssigt i overkanten.
Tag fisken ud, læg den på et varmt fad, og lad den stå 5-6 min.
i folien.
Så mørner fiskekødet færdigt uden at blive tørt.
Estragonsmør:
5. Rør smørret blødt, rør nogle dråber citron i.
Befri estragonkvistene for blade, skyl, tør og hak bladene
fint, før de blandes i smørret.
6. Luk op for fisken ved bordet, og server med smørret til.
Små faste kartofler eller løse ris kan ledsage. Ligeså
krydrede tomater.
Tips: Server smørret letrørt til eller lav det allerførst og
stil det i fryser, så det kan skives ud koldt.
Krydrede tomater: Skær et kryds foroven, krydr med salt og kom
lidt frisk persille i.
Sæt dem i ovnen de sidste 10-12 min. af tiden sammen med
fisken.
Se også Dildsauce.
Grønsager, smørdampede vil også være godt, lad
årstiden bestemme.
Se mere om Havørred
Se alle de bedste opskrifter med
Havørred
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------