Havkat-karbonaderne og lækker grøn "mayonnaise" kan tilberedes dagen før. Lunes inden serveringen. Gør fiskedagen til en oplevelse
Kan nydes af 8 personer. grøn "mayonnaise" uden agurk er
fryseegnet
# Ingredienser
Grøn "mayonnaise":
2 dl sødmælk
1 dl friske citronmelisseblade
1 pillet fed hvidløg
1 spsk friskpresset limesaft
¼ tsk cayennepeber
½ tsk groft salt
¼ liter vindruekerneolie
1 agurk (ca. 325 g)
2 tsk groft salt
Havkat-karbonader:
600 g havkat-fileter uden skind
100 g frosne, optøede rejer
1 æg evt. pasteuriseret
½ dl frisk, klippet purløg
2 spsk friske, hakkede citronmelisseblade
2 tsk fintrevet limeskal
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 spsk hvedemel
50 g smør til stegning
400 g kogte, pillede og kolde kartofler i halve
200 g letkogte, kolde grønne asparges
* Tilberedning
Grøn "mayonnaise":
Kom mælk, citronmelisse, hvidløg, limesaft, cayennepeber og
salt i et blenderglas.
Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min.
Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd
stråle.
Stil "mayonnaisen" tildækket i køleskabet i mindst
1 time.
Flæk imens agurken og fjern kernerne.
Riv agurken groft, kom den i en skål og drys med salt.
Skyl efter ca. 5 min. agurken i koldt vand.
Pres den fri for væde i en sigte.
Vend agurken i "mayonnaisen" og smag til.
Havkat-karbonader:
Rens og tør fiskefileterne. Hak fiskekødet fint med en kniv.
Dryp rejerne af og vend dem sammen med
fiskekød, æg, purløg, citronmelisse, limeskal, salt og
peber.
Form 16 små karbonader og vend dem i mel.
Gyldn smørret i en pande og brun 8 karbonader ca. ½ min på
hver side.
Læg dem på en plade med bagepapir.
Fortsæt med resten af karbonaderne.
Hæld stegesmørret over og steg karbonaderne midt i ovnen i ca.
5 min ved 200 °C.
Server karbonaderne varme med kartofler, asparges og grøn
"mayonnaise".
Drikkevarer: tør, hvid mousserende vin, fx cava eller
crement fra Alsace eller Bourgogne
Tips: I stedet for havkat kan man anvende laks eller
lyssej.
Genvej: Grøn "mayonnaise" (uden agurk) kan
tilberedes dagen før.
Tilsæt agurk inden serveringen.
Havkatkarbonaderne kan tilberedes dagen før. Lunes inden
serveringen.
Se alle de bedste opskrifter med Havkat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.