En af de mange gode kartoffelretter på Kogebog.dk - en enkel
blanding af peberfrugt og kartofler kogt i vand. Denne version med cremede
kartofler og peberfrugt er irsk.
4-6 personer
# Ingredienser
1 dl kaffefløde
1 kg bagekartofler, skrællet og skåret i ½ cm store
terninger
2 store røde, grønne, orange eller gule peberfrugter,
udkernet og fint skåret
6 forårsløg, fint skåret
1 spsk hvedemel
2 dl fint revet cheddar ost
1 dl fint hakket persille
cayennepeber efter smag
salt og friskkværnet peber efter smag
1½ spsk smør
# Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 200 °C.
Smør en rund bageform (20 cm i diameter).
2. Kom fløden i en gryde ved middel varme og lad den simre.
Når det begynder at boble langs kanten, tages gryden af
varmen.
Sæt den til side.
3. Imens kommes kartofler, peberfrugter, forårsløg i
bageformen og blandes godt.
Drys mel over og vend blandingen igen.
Tilsæt ost, persille, cayennepeber, salt og peber.
Vend blandingen endnu en gang.
4. Rør den varme fløde i.
Læg små klatter af smør øverst på kartoffelblandingen.
5. Bages i ca. 1 time, rør rundt efter 30 min.
Retten er færdig, når overfladen er gylden og kartoflerne
føles møre,
når man stikker i dem med spidsen af en kniv.
Serveres straks.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------