Et sprødt og varmt brød med rosiner og kommen - et herligt
brød fra den evigt grønne ø! Rosinbrød behøver ikke være det klassiske
franskbrød med kanel. Bag et lækkert brød
• Kun 3 g fedt pr. brødskive. Rosiner giver jern.
Skummetmælk er magert.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 40 min. 12 skiver
Ingredienser
4½ dl hvedemel
½ dl fuldkornsmel
2 spsk koldt smør eller margarine
½ spsk sukker
2 tsk kommen (kan udelades)
1 tsk natron
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
1¾ dl skummetmælk
1 æg
¾ dl rosiner
2 tsk skummetmælk til pensling
Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
2. Hak mel, fedtstof, sukker, kommen, natron,
bagepulver og salt sammen i en foodprocessor.
Brug maskinens kniv.
3. Tilsæt mælken blandet med det sammenpiskede æg.
Bland det hurtigt til en smidig dej.
4. Ælt rosinerne forsigtigt ind i dejen på et let melet
bord,
ca. 2 min. Del dejen i to.
Form en 2-3 cm høj rund bolle af hver portion.
5. Læg bollerne på bagepapiret.
Snit et kors i brødene med en skarp kniv.
Pensl med mælk.
Bag 30-40 min, til brødene er gyldne.
Lad dem køle af på en rist.
Skær brødet i "lagkage"-stykker.
FRYSNING
Bag brødet som anvist i opskriften. Lad det blive koldt.
Pak det i frysepose og frys det op til 3 måneder.
Irsk rosinbrød:
Pr. skive: Kalorier 126 = Kilojoule 526
Kulhydrat 21 g Protein 4 g Fedt 3 g (21 %) Fibre 2 g
Tips
Når man ælter dejen, bliver den elastisk.
De bobler, som hævemidlet danner,
fordeles jævnt i brødet, og den specielle
glutenstruktur dannes.
Når man skærer kors eller snit i brødet,
er det for at undgå, at brødet sprækker
under bagningen.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.