En brownie opskrift hvor du føres til et nyt niveau ved at
tilføje irsk fløde til både dejen og en let topping. Disse Irske brownies laves
let og smager perfekt.
Giver 16 brownies
# Ingredienser
140 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
120 g chokolade,
groft hakket
115 g smør
100 g sukker
2 store æg
6 cl irsk creme
likør eller irsk creme glasur (opskrift følger)
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Forbered en 20 cm kvadratisk
bageform; sæt den til side.
Læg mel, bagepulver
og salt i en lille skål; rør for at blande det.
2. Smelt chokolade
og smør i en mellemstor, tung kasserolle over lav varme, rør konstant.
Rør sukker i.
Pisk æggene i, 1 ad
gangen, med et piskeris.
Pisk likøren i.
Pisk melblandingen
op i chokoladeblandingen indtil det er blandet.
Fordel dejen jævnt i
den forberedte bageform.
3. Bages i 22 til 25
min eller indtil midten er fast.
Flyt formen til en
metalrist; afkøl den helt før glasering.
4. Tilbered irsk
likør glasur.
Fordel glasuren over
den afkølede brownie.
Køl den i mindst 1
time eller indtil glasuren er fast.
Skæres i 5 cm
stykker.
5. Opbevares i
beholdere med tætsluttende låg i køleskab.
Disse brownies er
ikke gode at fryse.
Irsk creme glasur
# Giver ca 15 cl
3¾ dl flormelis
60 g flødeost,
blødgjort
2 spsk smør,
blødgjort
2 spsk irsk creme likør fx Baileys
*
1. Sigt flormelis
gennem en sigte eller en fintmasket si ud på bagepapir.
Hæld det forsigtigt
op i en målekande med en ske og opmål 3¾ dl.
2. Pisk fløde ost og
smør i en lille skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er jævnt, skrab
ned ad siderne på skålen.
Pisk likøren i. Pisk
gradvist flormelis i indtil det er jævnt.
Trin 2: Pisk æggene
i, 1 ad gangen.
Irsk creme glasur:
Trin 1. Sigt flormelis.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------