En sukkerbrødsbund,
en pakke is, pulverkaffe, blokchokolade, fløde og jordbær - enkle ingredienser
som bliver til en rigtig lækker lagkage.
Tid: 30 min, heraf 5
min i ovnen + tid i fryseren. 6-8 stk.
# Ingredienser
BUNDE:
3 æg
1½ dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
FYLD:
2-3 dl jordbær
½ liter vaniljeis
1 spsk pulverkaffe
eller
2 spsk espresso kaffepulver
2-3 spsk kakao likør
PYNT:
3-4 dl piskefløde
jordbær
200 g blokchokolade
2 tsk olie
* Fremgangsmåde
1. Pisk æg og sukker
skummende.
Bland mel og
bagepulver og vend det i æggesnapsen.
2. Fordel dejen i en
bradepande, 30x40 cm beklædt med bagepapir.
Bag ved 250 °C i 5 min.
3. Tag kagen ud og
vend den ud på bagepapir. Lad den køle af.
4. Skyl og nip
jordbærrene så der bliver 2-3 dl. Skær dem i skiver.
5. Rør isen med
pulverkaffe, kakao likør og jordbærrene.
6. Stik 2 runde
bunde ud, som er ca 18 cm i diameter,
af kagen ved hjælp
af en springform.
Læg den ene bund i
formen.
Fordel fyldet
henover.
Læg den anden bund
på.
7. Stil formen i
fryseren til desserten skal serveres.
8. Pisk fløden til
skum. Skær jordbærrene i skiver.
9. Smelt 100 g af
chokoladen med olien, gerne i vandbad.
Hæld chokolademassen ud på en plade.
Lad den stivne så
meget at du kan høvle lange strimler af med en ostehøvl.
Hak resten af
chokoladen.
10. Pynt kagen med
flødeskum, jordbær, det hakkede og det høvlede chokolade.
Tips: Fyldet kan også laves af jordbæris. Undlad da
kaffen.
Smag gerne til med appelsinlikør, fx Cointreau.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------