Frokost. Arbejdstid: 20 min. Ovntid: 45 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til Janssons fristelse:
8-10 mellemstore kartofler
2 løg
1 spsk smør
20 ansjosfileter (ca 50 g)
3 dl fløde
1 spsk rasp
2 spsk smør
*
Sådan laves Janssons fristelse:
1. Indstil ovnen på 225 °C.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver eller fingertykke
stave.
Pil løgene og skær dem i ringe.
Svits dem i lidt smør.
2. Smør et ovnfast fad og læg kartofler, løgskiver og
ansjosfileter lagdelt heri.
Krydr forsigtigt med salt (ansjoserne er salte) og peber
mellem lagene.
Hæld halvdelen af fløden og et par spsk ansjoslage ved.
3. Drys med rasp og fordel smørklatter over.
Sæt fadet midt i den varme ovn og bag retten ca 30 min.
Spæd nu med den resterende fløde.
Den må gerne være varm, ellers kan fadet springe.
Lad frestelsen mørne helt endnu et kvarters tid.
Server brød og smør til.
Tips: Drys evt. den færdige ret med friskklippet
purløg.
Den ægte og oprindelige ret kræver ægte ansjoser.
Benfri sild kan bruges, men så er det en svensk sill-låda.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------