Med en portion sprøde små ostepostejer er der altid noget godt til frokost eller til en let
middag.
Tid: 1½ time, heraf
25-30 min i ovnen og 30 min i køleskab. Postejerne er fryseegnede. Holdbarhed ca
6 mdr. 15-18 stk.
# Ingredienser
125 g smør eller
margarine
3 dl hvedemel
2½ spsk vand
FYLD:
4 æg
3 dl mælk
2 dl reven ost, fx
Danbo
¼ tsk paprika
¼-½ tsk salt
1 knsp peber
* Fremgangsmåde
1. Smuldr fedtstof
og mel sammen.
Hold lidt mel
tilbage til udrulningen.
Tilsæt vandet og ælt
dejen hurtigt sammen.
Dejen er hurtigt
lavet i foodprocessoren.
2. Pak dejen ind i
folie og lad den hvile i køleskabet ca 30 min.
3. Smør de små
aluforme. Rul dejen tyndt ud på et melet bord.
4. Stik runde kager
ud, som er lidt større end formene.
Tryk dejen ned i
formene. Stil dem på en bageplade.
5. Pisk
ingredienserne sammen til fyldet. Fyld formene 3/4.
6. Sæt bagepladen
nederst i en 200 °C varm ovn og bag postejerne 25-30 min.
7. Lad dem svale
noget af. Løsn dem fra formene med en kniv.
Tag dem forsigtigt ud.
8. Server dem som
tilbehør til bouillon eller forskellige supper.
Tips: Postejerne kan fryses. Derefter varmer du dem
op i en ikke for varm ovn eller i mikroovnen ved 350W et par min.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------