Tilbehør. Arbejdstid: 5 min. Braiseringstid: ca 10 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Julesalat, braiseret
4 faste julesalat (ca 500 g)
25 g smør
salt og hvid peber
*
Sådan laves Julesalat, braiseret
1. Befri julesalaten for grimme blade, skær rodenden af,
eventuelt i et kegleformet snit op i salaten, så noget af rodstokken følger
med.
Det mildner den bitterhed, som nogle foretrækker og andre
vil af med.
2. Skyl salaten koldt, men se til, at den forbliver hel. Tør
den.
3. Varm smørret i en gryde, der kan rumme julesalaten i hele
dens længde.
Brun julesalaten let på alle sider, krydr med salt og peber.
Dæmp varmen, læg låg på, og lad salaten mørne 8-10 min.,
efter tykkelse og fasthed.
Anret på et varmt fad og server straks.
Braiseret julesalat kan nydes som frokostret, fx med en
skive skinke, eller som tilbehør til stegeretter med kød, fjerkræ og fisk.
Tips: Braiseringssmørret kan tilsættes ½ dl (piske)fløde
straks efter bruningen af julesalaten.
Salaten kan også braiseres i ovn.
Svits den i smør i en gryde som herover beskrevet, anbring
den i et smurt, ovnfast fad, læg et par smørklatter øverst (hæld evt. også ½ dl
fløde ved) og
lad salaten mørne i ovnen for god varme, 225 °C, i en halv
snes min.
Den kan vendes, når halvdelen af tiden er gået, så den
bliver mere ensartet, men det er ikke nødvendigt af hensyn til mørheden.
Ser den ud til at få for meget farve, kan den dækkes let med
alufolie eller braisere under låg.
Smørret kan krydres med presset hvidløg, før salaten brunes,
og den kan serveres med persilledrys.
Den kan også drysses med reven ost (parmesan, svenbo,
emmentaler) og gratineres 3-4 min. i hed ovn.
Se alle de bedste opskrifter med Julesalat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------