En velkrydret, vegetarisk lasagne, hvor ostesaucen laves på smelteost forstærket med
parmesanost.
Det her er en virkelig
lækker ret med grønsager - godt netop nu!
Tid: ca 45 min,
heraf ca 30 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1-2 zucchini (squash)
1 løg
1-2 fed hvidløg
1-2 gulerødder
1 spsk olie
1 ds. knuste tomater
(400 g)
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
1 tsk oregano
1 bæger smelteost
(200 g)
1-2 dl mælk
½ dl reven
parmesanost
6-8 lasagneplader
1 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Skyl zucchinien og
skær den i skiver.
Pil og hak løg og
hvidløg.
Skræl og riv
gulerødderne.
Foodprocessorens
rive- og skiveplader er til god hjælp.
2. Opvarm olien og
steg løg og gulerødder nogle minutter.
Tilsæt tomater og
smag til med salt, sort peber og oregano.
3. Varm smelteosten
og rør den ud med mælken.
Tilsæt derefter
parmesanost. Saucen må ikke være for tyk.
4. Smør et ovnfast
fad let. Hæld lidt ostesauce i bunden.
Fordel
zucchiniskiver over og derefter lasagneplader.
Fyld derefter op med
skiftevis grønsager, ostesauce, zucchiniskiver og lasagneplader.
Slut med ostesauce
og drys med reven ost.
5. Bag lasagnen i
ovnen ved 200 °C i ca 30 min.
6. Server med en blandet salat og et godt italiensk brød, fx
Ciabattabrød
og -boller
eller opskrifter på et udvalg af brød og boller HER
Tips: Som afveksling kan zucchinien erstattes med
skiver af aubergine.
Gå i øvrigt frem som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Zucchini eller
Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------