Det kraftigt smagende andekød akkompagneres perfekt af den
lidt skarpe appelsinsauce; en udødelig fransk klassiker! Saucen kan laves i
forvejen, så er retten hurtigt klar til servering.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 1 time 45 min. Krævende.
Til 4 pers.
# Ingredienser
4 appelsiner
1 citron
30 g smør
180 g sukker
1 spsk Grand Marnier (kan evt udelades)
5 dl ande- eller hønsebouillon
4 andebryster, ca. 200 g pr. stk.
salt og friskkværnet peber
1 tsk maizenamel
friskhakket kørvel, til pynt
* Tilberedning
1. Med en kartoffelskræller tages den yderste tynde skal
forsigtigt af
to af appelsinerne samt citronen.
Den hvide hinde skæres bort med en lille skarp kniv og
smides ud.
Hak appelsin- og citronkødet og stil det til side i en lille
skål.
Opvarm smørret i en gryde og sauter appelsin- og citronskal
heri ved lav varme i 2-3 min.
Kom 80 g af sukkeret i gryden og skru lidt op for blusset.
Steg under konstant omrøring til sukkeret er karamelliseret.
Rør det hakkede appelsin- og citronkød i karamelmassen sammen
med 1 spsk Grand Marnier.
Lad retten simre stille og roligt til al appelsin- og
citronsaften er fordampet.
2. Hæld bouillonen i gryden under omrøring.
Bring saucen i kog og lad den simre i 1 time under låg.
Hæld den færdige sauce gennem en si, så alle frugtstykker og
skal fjernes.
Dæk saucen til og stil den til side.
3. Skær ganske forsigtigt den yderste tynde skal fra de
sidste to appelsiner i strimler.
Kom strimlerne i en lille gryde og dæk dem med koldt vand.
Bring langsomt gryden i kog.
Hæld vandet fra, kom rent vand i gryden og gentag denne
proces endnu to gange.
På den måde vil den bitre bismag forsvinde fra
appelsinskallen.
De kogte strimler snittes i ultratynde strimler.
Stil strimlerne til side.
Kom 1 dl vand samt den resterende mængde sukker i en gryde.
Bring vandet i kog og rør til sukkeret er helt opløst.
Læg appelsinstrimlerne i sukkerlagen og lad dem koge i ca.
10 min.
Derved vil strimlerne blive »kandiserede«.
De færdige strimler lægges til afdrypning på en omvendt si.
Skil forsigtigt strimlerne ad med en gaffel.
4. Stil en sauterpande på et middelvarmt blus.
Krydr andebrysterne med salt og friskkværnet peber og
læg
dem på den varme pande med skindsiden nedad.
Steg, til skindet er gyldent og sprødt og det meste af
fedtet smeltet af.
Vend andebrysterne og steg dem ganske kort på den anden
side, blot 1-2 min.
De tages af panden og hviler, indpakkede i folie, i 5-10
min, inden de serveres.
5. Saucen bringes i kog.
I en lille skål røres en jævning af maizenamel og 1 spsk
vand.
Jævningen røres ud i den kogende sauce.
Der kan evt. tilsættes lidt mere jævning efter behov.
Hvis saucen synes for sød, kan den smages til med en smule
citronsaft.
Husk også salt og peber.
6. Servering: Hvert andebryst skæres i skiver og anrettes på
en varm tallerken.
Hæld lidt sauce på tallerkenen og pynt med den kandiserede
appelsinskal og lidt frisk kørvel.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.