En klassisk,
gammeldags dessert. Ideen kom sig af, at det gamle brød skulle udnyttes. Lyder
det ikke godt? Nemt at forberede og så lige servere, når det er spisetid.
Tid: 20 min. 4 pers.
# Ingredienser
8-12 skiver hvidt
brød, gerne hvedebrød
2 dl hvedemel
4 dl mælk
2 æg
salt
STEGNING:
2 spsk smør eller
margarine
SERVERING:
½ dl sukker
1 spsk kanel
* Fremgangsmåde
1. Skær skorperne af
brødskiverne. Læg dem plant i en bradepande eller stor form.
2. Pisk mel og mælk
sammen til en glat jævning.
Tilsæt æggene og
lidt salt og bland det godt.
3. Hæld massen over
brødskiverne så det dækker.
4. Vend skiverne ved
hjælp af en palet.
Lad dem gerne ligge
og trække en tid.
5. Brun fedtstoffet
på en pande.
Steg brødskiverne på begge sider ved jævn varme til de er smukt gyldne.
6. Læg dem på et
varmt serveringsfad.
7. Bland sukker og
kanel og drys det over de nystegte brødskiver.
8. Server ridderne
mens de er varme og sprøde.
Server dem med
syltetøj eller mosede friske bær.
Tips: Hvis du bruger hvedebrød med kanelsmag, kan
du udelade at drysse med kanel-sukker efter stegningen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------