Server disse lette østers-snitter som forret med salatblade
vendt i citrondressing. Østers på dåse gør det nemt sætte på menuen, når det
skal være godt.
2-4 snitter
# Ingredienser
18 friske østers uden skal, eller
24 røgede dåseøsters, afvandet og udskåret
6 spsk hvedemel
6 spsk mælk
6 æg, blommer skilt fra hvider
2 spsk fint revet citronskal
½ tsk tørret dild
salt og friskkværnet peber efter smag
smør og olie til stegning
anret med citronbåde
# Tilberedning
1. Østerserne tørres med køkkenrulle og sættes til side.
Dejen tilberedes ved, at melet kommes i en røreskål.
Lav en fordybning i midten af melet.
Pisk mælk, æggeblommer, citronskal, dild og salt og peber i.
Rør østerserne i.
2. I en anden røreskål piskes æggehviderne stive med et
omhyggeligt rengjort piskeris.
Fold hviderne i østersblandingen med en dejskraber eller
en stor metalske.
3. Varm 1 tsk smør og 1 tsk olie på en stor slip-let-pande
ved middel varme.
Sørg for at hele panden bliver dækket med fedtstof.
Form snitterne af 2 tsk dej på panden og steg dem i 1 min,
til kanterne er faste, og overfladen bobler.
Vend snitterne og steg dem yderligere i ½ min, til de er
gyldne.
Læg dem på et fad og hold dem varme i ovnen.
4. Fortsæt med at stege snitterne til al dej er brugt op,
tilsæt om nødvendigt ekstra smør og olie.
Fordel snitterne på tallerkener og pynt med citronbåde.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas / små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------