Den bedste opskrift på den franske klassiker: "Steak au
poivre vert", hvor de lækre peberkorn smager perfekt sammen med det møre
kød.
Til 4 personer.
# Ingredienser
4 bøffer a 200 g
skåret af fx tykstegsfilet
4 spsk Madagaskar
peber
30 g smør
½-1 dl cognac
1 dl bouillon
3 dl piskefløde
salt
Tilbehør:
Hjemmelavede pommes
frites og en god skål grøn salat.
* Tilberedning
1. Stød peberkornene
i en morter, drys dem på kødet og tryk dem ned i kødet.
2. Smelt smørret på
panden.
Når der er gyldent,
brunes og steges bøfferne i 1-2 min på hver side.
Hæld cognacen over
bøfferne og antænd dem.
Ryst bøfferne på
panden og læg dem på varme tallerkener, når flammerne er væk.
Drys lidt salt på.
Kom bouillon og fløde
på panden, lad det koge sammen og hæld der over bøfferne.
Tips: Bøfferne kan også brunes og derefter færdigsteges
i fløden 1-2 min.
Flamberingen foretages
da, imens bøfferne færdigsteger i flødesaucen.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.