For den klassiske husmoder var æblekrans en dejlig og en nem
sag at gå til, når der skulle sættes brød på kaffebordet, til uventede gæster
1 stk.
Tilberedningstid: ca. 35 min.
# Ingredienser
300 g (5 dl)
hvedemel
40 g (½ dl) melis
2 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
100 g koldt smør
2 æg
1 dl cremefraiche
ca. 2 dl æblemos
25 g mandelflager
* Tilberedning
1. Tænd for ovnen
(225 °C).
2. Bland melet med
sukker, bagepulver og kardemomme i en stor skål.
3. Skær smørret i
terninger, der gnides ind i melet, til massen er grynet.
4. Kom det ene, hele
æg i samt cremefraiche og ælt det hele sammen til en smidig dej.
5. Sæt dejen med en
spiseske i en stor krans på en smurt bageplade eller på bagepapir.
Lav snit/fordybninger
i kransen med en ske/kniv og fordel æblemosen heri.
6. Pisk det
resterende æg sammen og pensl kransen.
Drys med
mandelflager.
7. Sæt bagepladen
midt i den varme ovn og lad kransen bage i ca 15 min, til den er gylden.
8. Lad den svale på
bageristen, inden den serveres som dessert eller til kaffe.