Dette citronsmagende brød, som er en mellemting mellem brød
og kage, kan hurtigt blive den nye favorit til eftermiddagsteen. Server brødet
med frisk, usødet abrikosmarmelade
Forberedelse 15 min. Tilberedning 55-60 min 20 skiver
Ingredienser
6 dl hvedemel
¾ tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk salt
½ dl sukker
1 dl lys sirup
50 g blødt smør eller margarine
2 spsk citronmarmelade, let sødet
1 æg
1 spsk friskpresset citronsaft
1- 2 tsk reven citronskal
2½ dl yoghurt med citronsmag
100 g hakkede pistacienødder
GLASUR: (kan udelades)
½ dl sukker
½ dl friskpresset citronsaft
Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Smelt ½ tsk af margarinen direkte i en 2-liters
bageform og smør derefter formen.
Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål.
2. Rør resten af margarinen sammen med sukker,
sirup og marmelade i en anden skål.
Brug gerne mixeren.
Rør æg, citronsaft og citronskal i.
Sigt melblandingen og rør den i skiftevis med yoghurten.
Anvend laveste hastighed på mixeren.
Tilsæt til slut pistacienødderne.
3. Hæld dejen i den smurte bageform og glat overfladen.
Bag i 55-60 min eller til en prøvenål, der stikkes i er tør,
når den tages ud.
Stil formen på en rist og lad brødet køle langsomt af i formen.
4. Lav glasuren: Bland sukker og citronsaft i en gryde og
lad det koge kraftigt.
Prik huller i brødet med en gaffel.
Øs glasuren over og lad stå til glasuren er stivnet.
Citronbrød til teen:
Pr. skive: Energi: Kcal 180 = kJ 755
Kulhydrat 31 g Protein 4 g Fedt 5 g (25%) Fibre 1 g
Tips
Når du "prikker" brødskorpen, løber glasuren
ned i brødet og ikke ned ad siderne.
Det fordeler den syrlig, søde smag til hele brødet.
Læg brødet på en bid folie, når du glaserer det,
så slipper du for at glasuren gør bordet klistret.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.