Logo

Flûte med femkorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flûte med femkorn 

 

Sigtemel består af rug og hvede, omkring halvt af hvert. På grund af rugmelet vil dejen altid føles lidt klistret, så man skal arbejde med let hånd. Til gengæld giver sigtemelet dejlige brød med fin smag.

Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: ca. 45 min. Bagetid: 14-15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 6 små flutes.

# Ingredienser til Flûte med femkorn:

2½ dl mælk

3 spsk olie

1½ tsk salt

25 g gær

2 dl femkornsblanding

ca. 400 g sigtemel

mel til drys

*

Sådan laves Flûte med femkorn:

1. Mælk og olie lunes og hældes over gær, salt og 5-kornsblanding.

Det hele røres sammen, og dejen æltes færdig med sigtemel.

Pas på, dejen ikke bliver for stiv.

 
2. Dejen hæver ca. 45 min., slås ned og formes til 6 små flute, der lægges til efterhævning på bagepladen.

 
3. De sprøjtes med en forstøverflaske, drysses med mel og ridses dybt.
Bages ved 225 °C i ca. 14 min.

 
Se flere opskrifter med Flûtes
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her